Припремни ансамбл

     Припремни извођачки ансамбл кроз историју Друштва, имао је значајну улогу помоћу које се реализовала конкуренција. Када је год постојао, квалитет првог ансамбла је био на високом нивоу. Куриозитет је, да је у периоду 2002.-2004. припремни ансамбл по квалитети био изједначен са првим ансамблом. На "CIOF" фестивалу у Агриђенту - Сицилија у 2004, години овај ансамбл је освојио друго мјесто у конкуренцији 25 свјетских ансамбала.

 

     Ансамбл је од 2010, год. поново у наглом успону. Ансамбл броји 20 играчких парова, са просјечним играчким стажом од 6 година. Запажени наступи су у Сливену - Бугарска, Охрид - Македонија, Београд, Обреновац и Бачка Паланка - Република Србија. На репертоару ансамбла налази се 10 кореографија, што омогућава квалитетно представљање традиције народа БиХ. Годишње наступа око 20 пута у земљи и 3-5 пута у земљама окружења. Учествује на међународним фестивалима фолклора.

 

     Pripremnom ansamblu se poklanja velika pažnja, jer se iz njegovog sastava popunjava reprezentativni izvođački ansambl. Pri ovom ansamblu radi i škola folklora za odrasle.

 

 

     Пријем нових чланова врши се два пута годишње и то:

 

       - Задње седмице у априлу

 

       - Задње седмице у октобру

 

 

 

Руководиоци ансамбла: Љиљана Калаба и Синиша Весовић