Репрезентативни ансамбл

Mирослав Вулић, рођен 23.11.1976.год. у Травнику. Oсновну школу завршио у Доњем Вакуфу, а средњу медицинску у Бањој Луци. Дипломирао 2006.године на природно-математичком факултету у Бањој Луци, одсјек за биологију и тиме стекао стручно звање дипломирани биолог, a потом и звање професор биологије. У Гимназији у Бањој Луци запослен од 09.10.2006. год. као професор биологије у националном програму као и програму међународне матуре (International Baccalaureate Diploma Program – IBDP). Ожењен и има двије кћерке.

 

      У КУД-у "ЧАЈАВЕЦ" је од 2002. године, након дугогодишње играчке каријере, почео радити као умјетнички руководиоц дјечијег ансамбла. Од априла 2011.године након стеченог искуства и завршених семинара из области етно-кореологије и методологије у раду са фолклорним ансамблима, је на позицији умјетничког руководиоца.

       АНСАМБЛ се сврстава у најбоље фолклорне ансамбле у земљи. Добитник је многих признања те побједник многих фолклорних фестивала у земљи и иностранству. Ансамбл се нарочито поноси наступом у Нирнбершкој опери 1985. године и 40-то дневном турнејом по Јапану 2004. године где је као најбољи ансамбл БиХ, у 22 јапанска града изводио цјеловечерње концерте.

 

     Стекавши епитет "репрезентативни", ансамбл је представљао БиХ у Израелу и у Кини на највећој свјетској изложби "ЕXPO 2010". Поред многих европских турнеја, истакнуто мјесто у периоду од 2000. године заузимају и наступи на CIOFF фестивалима у: Одорн-Холандија, Виходна-Словачка, Агриђенто-Сицилија, Вилабланка-Шпанија, Цетиње-Црна Гора, Београд-Србија, Тулон-Француска.

 

       Извођачки ансамбл броји 25 парова, играчица и играча старих у просјеку 23 године, са просијечним играчким искуством од 8 година. На репертоару ансамбла налази се 33 кореографије признатих кореографа. Репертоар ансамбла покрива традицију народа БиХ, али и народа бивше нам државе Југославије. Упис нових чланова обавља се кроз аудицију задње седмице у октобру мјесецу

 

 

Умјетнички руководиоц ансамбла: Мирослав Вулић