Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Reprezentativni ansambl

Miroslav Vulić, rođen 23.11.2076. god. u Travniku. Osnovnu školu završio u Donjem Vakufu, a srednju medicinsku u Banjoj Luci. Diplomirao 2006. godine na prirodno-matematičkom fakultetu u Banjoj Luci, odsjek za biologiju i time stekao stručno zvanje diplomirani biolog, a potom i zvanje profesor biologije. U Gimnaziji u Banjoj Luci zaposlen od 09.10.2006. god. kao profesor biologije u nacionalnom programu kao i u programu međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Program - IBDP). Oženjen i ima dvije kćerke.

 

      U KUD-u "ČAJAVEC" je od 2002. godine, nakon dugogodišnje igračke karijere, počeo raditi kao umjetnički rukovodioc dječijeg ansambla. Od aprila 2011. godine nakon stečenog iskustva i završenih seminara iz oblasti etno-koreologije i metodologije u radu sa folklornim ansamblima, je na poziciji umjetničkog rukovodioca.

       ANSAMBL se svrstava u najbolje folklorne ansamble u zemlji. Dobitnik je mnogih priznanja, te pobjednik mnogih folklornih festivala u zemlji i inostranstvu. Ansambl se naročito ponosi nastupom u Nirnberškoj operi 1985. godine i 40-to dnevnom turnejom po Japanu 2004. godine gdje je kao najbolji ansambl BiH, u 22 japanska grada izvodio cjelovečernje koncerte.

 

     Stekavši epitet "reprezentativni", ansambl je predstavljao BiH u Izraelu i u Kini na najvećoj svjetskoj izložbi "EXPO 2010". Pored mnogih evropskih turneja, istaknuto mjesto u periodu od 2000. godine zauzimaju nastupi na CIOFF festivalima u : Odorn-Holandija, Vihodna-Slovačka, Agriđento-Sicilija, Vilablanka-Španija, Cetinje-Crna Gora, Beograd-Srbija, Tulon-Francuska.

 

       Izvođački ansambl broji 25 parova, igračica i igrača starih u prosjeku 23 godine, sa prosječnim igračkim iskustvom od 8 godina. Na repertoaru ansambla nalazi se 33 koreografije priznatih koreografa.Repertoar ansambla pokriva tradiciju naroda BiH, ali i naroda bivše nam države Jugoslavije. Upis novih članova obavlja se kroz audiciju zadnje sedmice u oktobru mjesecu.

 

 

Umjetnički rukovodioc ansambla: Miroslav Vulić